Lansarea campaniei de prevenire a traficului de persoane „Împreună pentru prevenirea traficului de persoane în comunitate”

Cu prilejul Zilei Mondiale de Luptă Împotriva Traficului de Persoane – 30 iulie, Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane, Primăria Municipiului București, Societatea de Transport București și Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București lansează în data de 29.07.2022, campania „Împreună pentru prevenirea traficului de persoane în comunitate”.

Scopul campaniei îl constituie prevenirea traficului de persoane prin creșterea gradului de informare a cetățenilor cu privire la riscurile și implicațiile traficului de persoane în principalele sale forme de manifestare, respectiv exploatarea sexuală, prin muncă și prin cerșetorie.

Campania își propune să încurajeze publicul larg la acțiune civică și să informeze persoanele aflate în situație de risc privind traficul de persoane unde pot găsi ajutor și  protecție. Totodată, campania se adresează și consumatorilor de servicii sexuale pentru care victimele traficului de persoane sunt recrutate și abuzate.

Modul de promovare a activităților campaniei, atât în mediul online, cât și în outdoor va urmări să asigure asimilarea mesajului campaniei de către grupurile ţintă.

Informaţii de background:

Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane evaluează şi monitorizează, la nivel naţional, activitatea desfăşurată în domeniul luptei împotriva traficului de persoane, îndeplinind rolul de raportor naţional.

Informaţii suplimentare:
Facebook: Agentia Nationala Impotriva Traficului de Persoane
Website: anitp.mai.gov.ro, Youtube: ANITP Romania,
Telefon: 021-303 70 80 / int 15470, Fax: 021-319 01 83, E-mail: presa.anitp@mai.gov.ro