ÎNTÂLNIREA REPREZENTANȚILOR CNIPMMR CU PRIM-MINISTRUL ROMÂNIEI NICOLAE CIUCĂ

Membrii board-ului CNIPMMR au participat astăzi, 29 iulie a.c. la a 4-a întâlnire de lucru cu prim-ministrul României, domnul Nicolae Ciucă.

Întâlnirea a avut ca scop analiza măsurilor fiscale adoptate în luna iulie și transmiterea de propuneri de îmbunătățire a mediului de afaceri.

Subiectele dezbătute în cadrul întâlnirii au fost: modificarea Codului fiscal, clarificarea regimului vizelor de muncă pentru muncitorii non-UE în cazul părăsirii locului de muncă, avansarea discuțiilor cu privire la Banca de Dezvoltare și Agenția de Atragere a Investițiilor și reducerea evaziunii fiscale și a muncii la negru.

În urma discuțiilor avute, au fost concluzionate următoarele:

  • Realizarea în parteneriat cu mediul de afaceri a unui pachet legislativ și a unui sistem digital care să vizeze reducerea evaziunii fiscale, identificarea și sancționarea muncii la negru;
  • Modificarea prevederilor legale privind acordarea vizei de lucru a muncitorilor non-UE;
  • Identificarea codurilor CAEN în baza cărora se efectuează activitatea de consultanță fiscală și aplicarea aceleiași cotei de impozitare ca în cazul microîntreprinderilor;
  • Identificarea unor clauze contractuale aplicabile învățământului dual pentru garantarea sumelor investite de antreprenori în acest sistem.