Maia Sandu a acuzat forțele proruse că încearcă să dea jos Guvernul Republicii Moldova

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a acuzat forțele proruse că încearcă să dea jos Guvernul Republicii Moldova.

Într-un interviu acordat presei din România, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a susţinut că, pe fondul nemulțumirii moldovenilor față de inflație și de reducerea nivelului de trai, forțele proruse din republică ar intenţiona să dea jos guvernul țării. Totodată, potrivit Agenţiei de presă RIA NOVOSTI, ea nu a adus probe în susţinerea afirmaţiilor sale.

Potrivit Maiei Sandu, forțele proruse, susţinute de grupările infracţionale și corupte, care acționează ca un front comun, au decis să ”scape de acest guvern”. În plus, ea a declarat că aceleași grupuri sunt decise să oprească procesul reformelor în general și reformele juridice în mod special. Atunci când se face referire la forțele proruse din Republica Moldova, este vorba de obicei de partide de stânga de opoziție, care pledează pentru menținerea parteneriatului cu Federația Rusă și protejarea populației vorbitoare de limbă rusă din republică.

Pe la mijlocul lunii mai, partidele de stânga au organizat mitinguri în țară împotriva creșterii prețurilor la gaze și alimente, solicitând demisia guvernului și alegeri parlamentare anticipate./vdraguta/schelaru

www.rosbalt.ru – 30 iulie