ONU, dispusă să investigheze atacul comis asupra unui centru de detenţie din Olenivka, Doneţk

Farhan Haq, purtătorul de cuvânt al Secretarului General al Națiunilor Unite (ONU), a anunțat că organizația este dispusă să investigheze atacul cu rachetă comis asupra unui centru de detenţie din autoproclamata republică populară Doneţk.

ONU este dispusă să trimită un grup de experți pentru a investiga bombardarea unui centru de detenție preventivă din satul Olenivka, situat în autoproclamata republică populară Doneţk – a precizat Agenţia de presă TASS cu referire la declarația purtătorului de cuvânt al secretarului general al Naţiunilor Unite Farhan Haq.

Haq a subliniat că ONU sprijină inițiativele Comitetului Internațional al Crucii Roșii și este pregătit să trimită experții săi în Olenivka, care, cu acordul părților, vor investiga incidentul. Reamintim, conform versiunii Ministerului Apărării al Federației Ruse, atacul lansat asupra centrului de arest preventiv Olenivka, care a ucis 53 de persoane și a rănit peste 70, a fost comis de Forțele Armate ale Ucrainei.

Kievul a negat acuzațiile, iar Statul Major al Forţelor Armate Ucrainene a plasat responsabilitatea tragediei pe Rusia, fără să ofere probe./vdraguta/schelaru

www.rosbalt.ru – 30 iulie