Putin va asista la parada militară navală de la Sankt Petersburg și Kronstadt

Înainte de începerea paradei, preşedintele rus, Vladimir Putin, va semna decrete prin care se va aproba Doctrina Navală a Federației Ruse și Carta Navală a Marinei Ruse.

Președintelui Federației Ruse, Comandantul Suprem al Forțelor Armate ale țării, Vladimir Putin, i se va prezenta onorul militar, la parada militară navală, duminică, pe 31 iulie, de Ziua Marinei, de la Sankt Petersburg și Kronstadt, care vor găzdui principala paradă navală, anunţă Serviciul de presă al Kremlinului.

Șeful statului va vizita liniile de paradă ale navelor de război în apele Golfului Finlandei și de pe fluviul Neva și în rada Kronstadt, la bordul unei nave, felicitând personalul echipajelor de Ziua Marinei, se mai specifică în comunicat. Parade navale vor avea loc și la Vladivostok, Baltiisk, Severomorsk, Kaspiisk, Novorossiisk și Tartus (Siria).

”Înainte de începerea paradei, președintele Rusiei va semna decrete prin care se va aproba Doctrina Navală a Federației Ruse și Carta Navală a Marinei Ruse. Ceremonia va avea loc în clădirea Muzeului de Stat al Istoriei din St. Petersburg, din Cetatea Petru și Pavel”, a informat Serviciul de presă. Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus, Vladimir Putin, a declarat pe 29 iulie că Putin va transmite un mesaj de felicitare duminică cu ocazia sărbătorirea Zilei Marinei, la Sankt Petersburg. „Va susţine un discurs președintele. Ziua va fi plină de evenimente”, a mai spus Peskov./vdraguta/gpodea

www.interfax.ru – 31 iulie