Politician ucrainean, despre viitorul președinte al Federației Ruse: Oricine va fi mai slab decât Putin

Direcţia spre care se va îndrepta Rusia este puțin probabil să se schimbe chiar dacă liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, va înceta din viaţă, însă succesorul acestuia va fi mai slab decât actualul președinte rus – consideră Serhi Rahmanin, membru al Comitetului parlamentar ucrainean pentru securitate națională, apărare și informații.

Potrivit deputatului, această situaţie este ca o stradă cu două sensuri. „Rusia este așa pentru că are un astfel de președinte. Pe de altă parte, președintele rus este la fel ca ţara, pentru că există o cerere pentru un astfel de președinte. Altfel, nu ar fi fost președinte de atâta timp” – a explicat politicianul ucrainean. Acesta crede că, dacă Putin părăsește puterea, în Rusia va începe o luptă pentru Președinție.

Pe de altă parte, menţionează Rahmanin, în momentul de faţă, în Rusia, nu există nicio figură publică percepută în rândul populației și al pseudoelitei ca fiind un posibil înlocuitor al liderului de la Kremlin care să fie la fel ca Putin. „Atunci când se va forma un nou sistem de putere sau se va corecta cel existent, Rusia va înceta să mai fie activă, va deveni mai dispusă la negocieri, însă va rămâne în continuare un vecin periculos. „Oricine vine în locul lui (Vladimir Putin, n.r.), chiar și Patruşev (Nikolai Patruşev, secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, n.r.) sau Şoigu (ministrul rus al apărării, n.r.), șansele ca aceştia măcar să încerce să organizeze un fel de protest sunt mult mai mari. O schimbare a puterii este întotdeauna o șansă, chiar dacă vorbim despre o persoană cu același temperament diabolic precum Putin. Dar oricine va veni în locul lui Putin va fi mai slab decât Putin, iar acest lucru este destul de evident” – a adăugat Rahmanin./sdan/schelaru

Agenția de presă RBC – 1 august