România ar putea primi în octombrie vaccinuri adaptate pentru tulpinile de coronavirus care circulă în prezent

Vaccinurile adaptate pentru tulpinile de coronavirus care circulă în prezent ar putea ajunge în România în luna octombrie.

Ministrul sănătății a precizat că dozele anti-COVID se vor administra cu prioritate persoanelor vârstnice, celor cu boli cronice și gravidelor, în paralel cu vaccinul antigripal.

În ce privește purtarea măștilor sanitare, doctorul Alexandru Rafila spune că ea nu poate fi impusă în actualele condiții și că aceasta trebuie să fie o decizie individuală.

Alexandru Rafila: Având în vedere că este un sezon foarte cald în acest an, cred că conformarea voluntară este mai importantă decât obligativitatea, pentru că în cazul utilizării măștii este foarte, foarte important să folosești masca corect. Să impui o mască și să o folosești incorect este o măsură care nu are, din păcate, impact asupra sănătății publice și din cauza asta conștientizarea și responsabilizarea fiecăruia dintre noi cred că e mai importantă decât introducerea obligativității.

Reporter: Autoritățile sanitare recomandă în continuare utilizarea măștii în spații închise și în mijloacele de transport în comun, respectarea normelor de igienă individuală și evitarea aglomerației atunci când acest lucru este posibil.

Numărul românilor bolnavi de COVID internați în spital a scăzut cu 40 față de ieri, anunță Ministerul Sănătății. Aproape 4.000 de persoane infectate cu coronavirus sunt azi spitalizate, iar numărul celor aflate la Terapie Intensivă este în jur de 300.

Din totalul pacienților internați, 550 sunt copii. În ultimele 24 de ore au fost raportate 41 de decese în rândul pacienților cu COVID. De la începutul pandemiei peste 66.000 de persoane diagnosticate cu COVID-19 au decedat în România./atataru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 3 august