Cinci recomandări utile pentru a stimula înflorirea mușcatelor

Mușcata este una dintre cele mai apreciate și preferate flori de gospodine, datorită culorilor sale vii și a bogăției frunzelor sale. Dar se întâmplă adesea să nu mai înflorească, în ciuda dezvoltării frunzelor. Ce să faceți dacă mușcata nu înflorește? Uneori, chiar și îngrijirea în timp util și atentă nu ajută mușcata să înflorească. În acest caz, este bine să știți care sunt motivele care duc la aceasta pentru a lua măsuri.
1. Dacă se formează lăstari cu multe frunze, dar lipsesc florile, atunci poate fi un semn de exces de azot. Opriți hrănirea cu suplimente de azot.
2. Lipsa nutrienților poate fi motivul pentru care mușcata crește fără a înflori. Un ghiveci prea mare stimulează creșterea rădăcinilor și astfel floarea nu își consumă puterea pentru a înflori.
3. Lipsa tăierii în timp util duce la creșterea rapidă și la îngroșarea plantelor. Nu amânați tăierea mușcatei și ea vă va încânta cu florile sale.
4. Puneți vasul la soare. În absența luminii solare, floarea își irosește forța de creștere numai pentru frunze.
5. Pentru ca mușcata să înflorească, trebuie tunsă corect – să nu rămână mai mult de trei muguri pe fiecare lăstar./pmirela/vdraguta

(www.actualno.bg – 2 august)