Este luată în calcul varianta scutirii de la impozit a pensiilor mai mici de 3.000 de lei

Realizator: Cristian Bâcâin – Datele financiare din ultimele luni, priorităţile pentru rectificarea bugetară şi pentru sesiunea parlamentară, care începe de la 1 septembrie, au fost analizate marţi într-o şedinţă PNL. Premierul Nicolae Ciucă a declarat că este nevoie de stabilitate şi de un sistem fiscal consolidat şi atractiv pentru investitori. Prim-ministrul a mai spus că pentru susţinerea presoanelor vulnerabile, în următoarea perioadă este luată în calcul varianta neimpozitării pensiilor mai mici de 3.000 de lei.
Nicolae Ciucă: Toate aceste chestiuni trebuie validate în coaliție, desigur, ținând cont de resursele bugetare la dispoziție. Există 87 de milioane de lei, ceea ce înseamnă într-un an de zile aproximativ un miliard. Avem nevoie să ne adresăm către toate categoriile sociale, îndeosebi către cele vulnerabile, și să le susținem ca în această perioadă să nu resimtă efectele acestei crize, pe de-o parte. De cealaltă parte, suntem în continuare în aceea linie de discuție și de dezbatere a tuturor măsurilor, pentru a păstra stabilitatea macroeconomică și pentru a putea să protejăm locurile de muncă și pentru a face tot ceea ce am făcut până în prezent.
Realizator: Premierul Nicolae Ciucă a dat asigurări că România are resursele necesare de gaze pentru a face faţă provocărilor de la iarnă şi că nu este posiblă reducerea preţului la energie electrică, pentru că bugetul nu permite deocamdată acest lucru./abranescu/ilapadat

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 3 august)