Kremlinul a anunţat subiectele care vor fi examinate de Putin și Erdoğan, la Soci

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus, Vladimir Putin, a anunţat care sunt subiectele pe care le vor examina preşedintele rus, Vladimir Putin, și omologul său turc Recep Tayyip Erdoğan, în cadrul întrevederii bilaterale de vineri, 5 august, de la Soci. Putin și Erdoğan vor discuta la Soci despre plecarea primei nave cu cereale la bord din portul Odesa. Dmitri Peskov a mai precizat că șeful statului Vladimir Putin va discuta cu omologul său turc despre dezvoltarea relațiilor bilaterale și despre exportul de cereale ucrainene. Acest anunţ a fost făcut de reprezentantul Kremlinului, în cadrul unui briefing susţinut joi, 4 august.

”Aceasta este o vizită ale cărei detalii au fost stabilite la Teheran. În primul rând, ea se va axa pe o serie de dimensiuni legate de relațiile bilaterale. Ea se va axa pe examinarea conflictelor regionale, pe efectuarea unui schimb de opinii atât cu privire la situaţia din Ucraina, cât și la cea din Siria”, a subliniat Dmitri Peskov. Purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus, Vladimir Putin, a adăugat că întâlnirea celor doi lideri este un bun prilej pentru a evalua eficiența mecanismului care a fost creat datorită acordurilor de la Istanbul cu privire la exportul de cereale ucrainene. Purtătorul de cuvânt a mai remarcat că acest acord este un exemplu de negociere. În plus, Peskov a apreciat contribuția uriașă a președintelui Erdoğan. Peskov a declarat că, pe 5 august, președintele turc Recep Tayyip Erdoğan va sosi la Soci, pentru a purta convorbiri cu preşedintele rus, Vladimir Putin. Ultima întâlnire bilaterală de acest gen cu liderul turc a avut loc, de asemenea, la Soci.
Pe 22 iulie, reprezentanții Turciei, Ucrainei, Federației Ruse și Națiunilor Unite au semnat la Istanbul un acord privind crearea unui coridor pentru exportul de cereale şi exportul de produse agricole din Ucraina prin Marea Neagră./vdraguta/gpodea

www.gazeta.ru – 4 august