Aglomerație în punctele de trecere a frontierei cu Ungaria

Începe să se aglomereze din nou în punctele de trecere a frontierei cu Ungaria, în special pe sensul de ieșire din țară a autoturismelor.

Cel mai mult se așteaptă în acest moment în vămile Nădlac, Nădlac II și Petea, între 40 și 50 de minute, iar ieri timpii de așteptare au ajuns peste zi și la o oră, o oră și jumătate. Purtătoarea de cuvânt a Poliției de Frontieră Satu Mare, Oana Todoran, explică:

Oana Todoran: Oamenii se așteaptă să treacă foarte rapid, fără a fi verificați. Noi suntem în spațiul Uniunii Europene, dar suntem frontieră externă Schengen. În ultima perioadă, mai ales, au fost foarte mulți urmăriți general depistați, foarte multe autovehicule care figurau ca fiind furate din străinătate, enorm de multe persoane cu probleme în documentele de călătorie. Nu ne permitem să nu facem acest control de frontieră.

Realizator: Aplicația „Trafic online” arată că la această oră cel mai mult se așteaptă la ieșirea din țară a camioanelor în punctele de trecere Negru Vodă – 400 de minute, și Siret și Calafat – în jur de două ore./eradu/cvanatoru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 7 august