Stare gravă, dar cu funcţii vitale stabile pentru cei 5 români răniţi în accidentul din Bulgaria

Pacienți internați la Spitalul Clinic de Urgență București – Floreasca în urma accidentului rutier produs în noaptea de vineri spre sâmbătă în Bulgaria se află în continuare în stare gravă, dar sunt stabili din punct de vedere al funcțiilor vitale.

Potrivit unei informări a unității sanitare, dată publicității cu puțin timp în urmă, trei răniți se află la Secția de Terapie Intensivă, iar doi în saloanele postoperatorii, adică, la terapie intensivă intermediară. Echipele multidisciplinare, compuse din medici de terapie intensivă, chirurgie generală, ortopedie și neurochirurgie, îi supraveghează permanent pe acești pacienți, adaptând tratamentul în funcție de evoluția lor, inclusiv intervenții chirurgicale în zilele care urmează, precizează Spitalul Floreasca.

În accidentul produs în zona Veliko Tărnovo din Bulgaria cinci români au fost răniți și trei au murit. Ei călătoreau cu un autocar înmatriculat în România, la bordul căruia se aflau 25 de pasageri, 7 erau cetățeni turci, iar restul români. Patru elicoptere au fost trimise ieri pentru a aduce răniții români în țară. Ceilalți pasageri români, care au scăpat nevătămați, au ajuns și ei aseară în țară./atataru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 7 august