Precizări ale ministrului sănătăţii, Alexandru Rafila, privind pacienţii răniţi în accidentul rutier din Bulgaria

Ministrul sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat că starea celor cinci români internaţi la Spitalul Floreasca din capitală în urma accidentului din Bulgaria este una stabilă, aceştia fiind atent monitorizaţi de medici.

Trei dintre pacienţi se află în continuare la ATI, iar în cazul lor pot interveni oricând complicaţii, a precizat ministrul sănătăţii. Alexandru Rafila a mai spus că cei doi pacienţi aflaţi în saloane post-operatorii au primit şi consiliere psihologică:

Alexandru Rafila: Am stat de vorbă cu doi dintre pacienţi, nu cei care erau la ATI, ci cei care erau la secţia obişnuită. Starea este stabilă. Unul dintre ei are leziuni minore, dar trebuie totuşi reechilibraţi nu numai din punct de vedere medical tradiţional, ci şi din punct de vedere psihologic, pentru că şocul este mare când se întâmplă un astfel de accident, mai ales că unii şi-au pierdut chiar şi rudele, deci este o situaţie destul de sensibilă şi trebuie abordată cu profesionalism din toate punctele de vedere./lcoman/ilapadat

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 8 august