Statisticile săptămânale despre numărul celor infectați cu Covid arată o evoluție descendentă

Ministrul sănătății, Alexandru Rafila, afirmă că statisticile săptămânale despre numărul celor infectați cu Covid arată o evoluție descendentă și crede că această tendință se va păstra și în următoarea perioadă.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 4.689 de cazuri noi de Covid, cu aproape 1.200 mai multe decât în ziua precedentă. Alexandru Rafila spune că, în pofida numărului mai mare de persoane infectate, statisticile arată o descreștere cu aproximativ 5.000 de cazuri pe săptămână.

Alexandru Rafila: În ceea ce privește săptămâna tocmai încheiată, 51.832 de cazuri noi și 10.000 sunt persoane reinfectate, 182 de decese și circa 170.000 de teste efectuate. Cifrele demonstrează o reducere a numărului total de cazuri înregistrate într-o săptămână cu circa 5.000, deci o scădere semnificativă. Sperăm ca acest trend să continue.

Realizator: În ultimele 24 de ore au fost raportate și 14 decese la noi în țară: nouă bărbați și cinci femei. Rata de infectare înregistrată la 14 zile la nivel național este de 4,22 de cazuri la mia de locuitori. În București este cea mai mare rată de incidență Covid, respectiv 9,77./lbadiu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 8 august