Vladimir Putin nu va participa la Adunarea Generală a ONU din septembrie

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, nu va merge la New York pentru a participa la cea de-a 77-a sesiune a Adunării Generale a ONU din septembrie și nu intenționează să vorbească nici măcar prin link video, a declarat secretarul de presă al șefului statului rus, Dmitri Peskov.

„Nu. Nu există planuri de călătorie sau de a lua cuvântul în cadrul sesiunii” – a declarat reprezentantul Kremlinului, răspunzând la o serie de întrebări în acest sens. Săptămâna la nivel înalt a Adunării Generale a ONU va avea loc la New York, unde este sediul organizației, în perioada 20-26 septembrie.

În mod tradițional, la acest eveniment, care deschide noua sesiune anuală a AG ONU, participă președinți, premieri și miniștri. Delegația rusă din acest an va fi condusă de ministrul de externe, Serghei Lavrov. O dispoziţie în acest sens a preşedintelui rus, Vladimir Putin, a fost publicată, luni, pe portalul de internet al informaţiilor juridice.

Pe lângă Lavrov, din delegația Rusiei vor face parte adjunctul ministrului rus de externe, Serghei Verșinin, președintele Comitetului pentru afaceri internaționale din Consiliul Federației, Grigori Karasin, reprezentantul permanent al Federației Ruse pe lângă ONU la New York, Vasili Nebenzia, şi președintele Comitetului pentru afaceri internaționale din Duma de Stat, Leonid Sluţkii.

De asemenea, la Adunarea Generală a ONU vor merge şi cinci directori ai unor departamente de profil din cadrul MAE rus: pentru cooperarea umanitară și drepturile omului; pentru neproliferarea și controlul armelor; pe probleme legate de noile provocări și amenințări; Departamentul Organizațiilor Internaționale și Departamentul Juridic. Ministerul rus de Externe a fost însărcinat să aprobe componența consilierilor, experților și a personalului tehnic necesar./ssirbu/atataru

www.tass.ru – 8 august