Ministrul agriculturii, Petre Daea, laudă calitatea grâului obţinut din recolta acestui an

Calitatea grâului obținut din recolta acestui an este una superioară – afirmă ministrul agriculturii, Petre Daea.

Secretarul de stat Sorin Moise a precizat, la rândul său, pentru Radio România Actualități că se poate asigura astfel un anumit confort industriei de morărit și panificație. Fermierii nu mai sunt obligați să cumpere cantități suplimentare de grâu, așa că o creștere a prețului pâinii nu este justificată în momentul de față.

Sorin Moise: Producția de grâu de anul trecut a fost una destul de frumoasă, destul de bună pentru România, dar grâul nu a fost de o calitate atât de bună, aşa încât morarii anul trecut au avut la dispoziţie grâu mult, dar de o calitate mai slabă, aşa că a trebuit să plătească în plus pentru acel grâu. Anul acesta, grâul are indici de calitate foarte buni. Şi atunci, ei nu vor mai fi nevoiţi să plătească, pentru că au mai mult grâu bun la dispoziţie.
Din punctul nostru de vedere, al Ministerului Agriculturii, la momentul actual nu este justificată o creştere a preţului pâinii.

Realizator: În plus, pentru a veni în sprijinul fermierilor, ministerul a acordat posibilitatea celor afectați de secetă să schimbe destinația culturilor în hrană pentru animale. Pentru urgentarea lucrărilor la infrastructura de irigații, Ministerul Agriculturii lucrează împreună cu cel al Muncii la un memorandum pentru suplimentarea numărului de angajați din cadrul Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare./cvanatoru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 9 august