Rușilor li se va interzice intrarea în Ucraina pentru o jumătate de secol. Petiția electronică a fost susținută de peste 25 mii de persoane

Pe site-ul oficial al președintelui Ucrainei a fost postată o petiție electronică în care se cere ”interzicerea cetățenilor Federației Ruse să intre pe teritoriul Ucrainei în următorii 50 de ani”.  Până în prezent petiția a fost votată de mai mult de 25.000 de persoane, șeful statului urmând să examineze solicitarea autorului petiției.

25.862 de ucraineni au confirmat prin semnăturile lor interzicerea cetățenilor ruși intrarea în Ucraina timp de 50 de ani. Totodată, cetățenii Federației Ruse care au luptat de partea Ucrainei pot obține un permis de ședere.

”Din păcate, în ultimii 8 ani, autoritățile nu au reușit să protejeze Ucraina de sabotori și agenți proruși, care s-au aflat pe teritoriul Ucrainei din cauza regimului fără vize cu Rusia. Pentru aceasta am plătit cu mii de vieți… Pentru siguranța fiecărui ucrainean acum și în viitor, solicităm interzicerea completă a intrării cetățenilro ruși în Ucraina în următorii 50 de ani. Cerem interzicerea eliberării permisului de ședere a cetățenilor ruși pe teritoriul Ucrainei, cu excepția celor care au luptat de partea Ucrainei în războiul declanșat de Rusia.”, se specifică în petiția electronică postată pe site-ul oficial al președintelui Ucrainei.

Eugen Cojocariu, Radio Romania International