Gândacii – acele creaturi mici, târâtoare și rătăcitoare în întuneric, a căror întâlnire neașteptată cu respectata gazdă se transformă într-o scenă de nedescris dintr-un film de groază. Nu țipați de frica, ci citiți aceste 3 sfaturi practice pentru combaterea gândacilor.

1. Păstrați casa curată. Desigur, știm cu toții că fiecare gospodină își face o curățenie temeinică în casă, dar uneori acest lucru nu este suficient. În cazul în care aveți gândaci în casă, ar trebui să vă concentrați îndeosebi pe locurile care sunt adesea locuite de aceste insecte târâtoare. Aceasta poate fi bucătăria și baia. Curățați aceste zone de mai multe ori pe săptămână. Aruncați gunoiul des, vedeți să nu existe firimituri sau alte lucruri care pot servi drept hrană acestor viețuitoare și astfel favorizează dezvoltarea și reproducerea lor.

2. Bicarbonatul de sodiu. Adăugați bicarbonat de sodiu în apa pe care o utilizați pentru a curăța podeaua. Apoi turnați-o în scurgere – refugiul gândacilor.

3. Foi de dafin. Gândacii nu tolerează mirosul de frunze de dafin, așa că dacă le puneți în locuri diferite din casă, aceste insecte o vor părăsi rapid. (www.actualno.com-11august2022)/pmirela