Atunci când organismul strigă după ajutor

Corpul uman a fost creat într-un mod absolut uimitor. În acelaşi timp, în organismul nostru are loc un număr inimaginabil de procese şi, dacă există o problemă, atunci cu siguranţă vom simţi ceva neobişnuit. Cu toate acestea, mulţi dintre noi nu acordăm atenţie anumitor semnale. Este întotdeauna mai bine să eliminăm problema la început decât să ne ocupăm de diverse complicaţii mai târziu. Iată ce înseamnă unele semnale din corpul nostru.
Piele uscată – Corpul are nevoie de vitamina E. Pentru a reface rezervele, trebuie incluse în alimentaţie nucile, peştele gras şi uleiurile vegetale.
Păr şi unghii casante – Aceste simptome indică o deficienţă de vitamine B şi calciu. Multe dintre ele se găsesc în germeni de grâu, cereale integrale, fulgi de ovăz, pâine integrală.
Sângerarea gingiilor – Organismul suferă de lipsa vitaminei C. Din dieta alimentară nu trebuie să lipsească ceapa, usturoiul, fructele şi legumele.
Somn slab şi iritabilitate – Acest lucru indică o lipsă de magneziu şi potasiu. Aceste oligoelemente se găsesc în caise uscate, prune uscate şi sfeclă.
Crampe noaptea – Aceeaşi lipsă de magneziu şi potasiu.
Nevoia de sare – În organism, există o infecţie sau procesele inflamatorii s-au acutizat, mai ales la nivelul sistemului genitalo-urinar.
Nevoia de dulce – Indică nervozitate şi epuizare şi este necesară o doză rapidă de energie – glucoză. În acest caz, este recomandată mierea sau ciocolată neagră, astfel încât să nu existe probleme cu tractul gastrointestinal.
Pofta de seminţe – Corpul duce lipsă de antioxidanţi.
Pofta de acru – Este necesară stimularea ficatului sau a vezicii biliare. Lămâia şi afinele sunt binevenite în dieta alimentară./ddaniela

(www.zdrave.to – 18 august)