La Casa Memorială George Enescu din Sinaia va avea loc concertul intitulat „Enescu la el acasă”

Realizator: Mira Gomboș – La Casa Memorială George Enescu din Sinaia va avea loc, peste două ore, un recital ce va marca împlinirea a 141 de ani de la nașterea marelui muzician român. Concertul, intitulat „Enescu la el acasă”, va fi susținut de violonistul Ștefan Aprodu, acompaniat la pian de Cătălin Răducanu. Detalii legate de programul evenimentului ne-a oferit violonistul Ștefan Aprodu.
Ștefan Aprodu: Programul ales pentru serata muzicală va avea lucrări din creația marelui compozitor român, precum și alte lucrări valoroase. Programul este alcătuit din Sonata numărul 2 pentru vioară și pian în Fa minor, Opus 6, Franz Waxman, Fantezia Carmen, precum și Sonata numărul 3 pentru vioară și pian de Johannes Brahms; Opus 108 în re minor. Ca omagiu pe care îl aduc acestei zile onorabile, în care George Enescu s-a născut, am ales în finalul concertului să ofer o lucrare-surpriză.
Realizator: Recitalul din această după-amiază este parte a celei de-a 23-a ediții a Festivalului Internațional „Enescu și muzica lumii”, precizează reporterul RRA Angela Cerven./rpatulea/asalar

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 19 august)