Obligațiuni militare și aproximativ 10 produse noi vor apărea în Diya – Fedorov

Obligațiuni militare și aproximativ 10 produse noi vor apărea în aplicația Diya. Viceprim-ministrul – ministrul transformării digitale Mykhailo Fedorov a povestit despre acest lucru telemaratonul național. El a menționat că Ministerul Statisticii lucrează la serviciul „obligațiuni militare”, care se pregătește pentru lansare.

„Și fiecare ucrainean va avea ocazia să ajute Forțele Armate, în timp ce obligațiunile militare funcționează foarte asemănător cu un depozit – va exista posibilitatea de a câștiga puțin din fondurile investite. Lucrăm cu diferite bănci, instituții financiare. Va fi convenabil, veți putea accesa  în câteva clicuri. Aceasta va fi o nouă actualizare mare  a„Dyia -Acțiune”, a remarcat Fedorov.

Fedorov a mai spus că se pregătesc pentru lansare aproximativ 10 servicii noi, în special, în legătură cu car sharing (Partajarea este cea mai nouă modalitate de a furniza copii ale documentelor digitale.) și vămuire, traducerea documentelor, obținerea certificatului de pensie.

„Pregătim în prezent o nouă versiune a „Acțiuni”, vom lansa până la 10 produse. Cheia este să restabilim car sharing-ul, adică va fi posibil să emiteți  pașaportul tehnic pentru o mașină cu o altă persoană, în câteva clicuri, iar în prezent testăm și un certificat de pensie, un certificat de cazare temporară. În prezent este în beta-testing, ne propunem să-l lansăm în viitorul apropiat”, a spus ministrul.

Potrivit lui Fedorov, serviciul „Vămuirea auto” din Diya este pregătit din punct de vedere tehnic în proporție de 90%, în ciuda faptului că proiectul de lege relevant nu a fost adoptat.

„Noul serviciu constă în faptul că nu numai că este digitizat, iar în câteva clicuri online poți trece vama pentru o mașină pe care ai cumpărat-o din străinătate, ci și în faptul că formula se schimbă cu totul. Adică, nu există factori subiectivi pentru evaluarea costului vămuirii pentru ofițerul vamal – toată corupția este înlăturată de la bază”, a explicat oficialul.

Dar pentru aceasta, potrivit lui, este necesar să se voteze și să se schimbe această formulă. Este necesar ca deputații să susțină proiectul de lege, care a fost elaborat de guvern și trimis parlamentului.

Eugen Cojocariu, Radio Romania International