Avertisment al preşedintelui Emmanuel Macron

Radiojurnal- Realizator: Laurențiu Văduva – Președintele francez, Emmanuel Macron, a avertizat, înaintea primului consiliu de miniștri, după vacanța de vară, că vremurile calme s-au încheiat, iar Guvernul trebuie să fie credibil și să promită populației doar ce va putea face în mod real. El le-a spus membrilor executivului că trebuie să spună lucrurilor pe nume și să explice clar crizele pe care Europa le traversează simultan, de la cea a gazelor la secetă.
Emanuel Macron: Momentul pe care îl trăim împreună cu compatrioții noștri mi se pare un moment structurat pe o serie de crize care se alimentează una pe cealaltă şi noi trebuie să gestionăm acum, practic, astfel de crize și astfel de urgențe. De aceea, mi se pare că trăim o mare busculadă, o mare răsturnare de situație. Trăim, și aceasta nu doar din această vară, ci de câțiva ani sfârșitul abundenței, a celei de lichidități care ne pune la încercare finanțele publice, a celei a produselor și tehnologiilor care păreau oricând disponibile și a celei a apei. Este cumva sfârșitul abundenței și a lipsei de griji.
Realizator: În mesajul său, Emmanuel Macron le-a mai cerut miniștrilor să nu cedeze tentației demagogiei, în contextul înmulțirii regimurilor neliberale și al consolidării regimurilor autoritare care înfloresc în toate democrațiile astăzi./mcimpoaca/ilapadat

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (24 august)