Asociaţia Municipiilor i-a cerut premierului Ciucă să amâne noul mod de calcul al impozitului pe clădiri

Realizator: Mira Gomboş – Asociaţia Municipiilor i-a cerut premierului Nicolae Ciucă să amâne intrarea în vigoare a noului mod de a calcula impozitul pe clădiri, care ar trebui să fie aplicat de la 1 ianuarie. Preşedintele asociaţiei, primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, spune că premierul a acceptat această solicitare:
Emil Boc: Am prezentat prim-ministrului dificultăţile implementării actualului Cod Fiscal, aşa cum este el, legate de existenţa a două acte normative care au fost aprobate concomitent, dar fără să se coreleze şi detaliile de implementare a prevederilor noului Cod Fiscal în teren. Am obţinut angajamentului premierului că se va amâna intrarea în vigoare a Codului Fiscal, până când acest acte normative se vor pune în acord şi mecansimele de punere în practică a prevederilor vor fi clarificate, /…/ de impozitare, taxe locale din Codul Fiscal, cu un an de zile cel puţin.
Realizator: Analiştii au atras atenţia că modul în care va fi calculat impozitul pe clădiri va creşte valoarea acestuia în marile oraşe şi o să-l scadă în localităţile mici, a transmis redactorul RRA, Andrei Şerban./lcoman/ilapadat

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (29 august)