Specialiștii iau în calcul posibilitatea apariției unui nou val de infectări cu coronavirus

„Radiojurnal” – Realizator: Georgiana Grosso – Un eventual nou val de infectări cu coronavirus, posibil în această toamnă pe fondul reluării activităților după vacanță este luat în calcul de specialiști, care spun însă că de această dată cu toții suntem mai pregătiți, iar măsurile de prevenire, deja cunoscute, trebuie aplicate, inclusiv în școli: igiena mâinilor, folosirea dezinfectanților, evitarea aglomerației și a contactului cu multe persoane, aerisirea spațiilor. O altă lecție învățată în ultimii ani de pandemie este modul mai bun de organizare a unităților de primiri urgențe, a afirmat sâmbătă secretarul de stat Raed Arafat. El a explicat că mecanismul introdus odată cu criza sanitară este folosit astăzi în mod curent și continuă să fie îmbunătățit.
Raed Arafat: Modul în care au împărțit UPU-urile când ai o problemă de infecțioase și care trebuie să primeşti și bolnavii care sunt contagioși, modul în care au izolat zonele respective, modul în care au reorganizat circuitele, modul în care au organizat triajul, după care modul în care s-au organizat ei în interiorul UPU, adică toți medicii care au lucrat acolo au învățat anumite chestii care nu s-au confruntat cu ele înainte, extinderea UPU-rilor, cum s-a întâmplat la Pantelimon, cum s-a întâmplat la Universitar, cu un cort în afară care să fie suplimentar pentru UPU. Astea toate erau aspecte care au fost necesare când a fost o situație critică.
Realizator: Raed Arafat a amintit și de problema inițială a stocurilor de materiale, adăugând că în prezent situația este mult mai bună, a informat redactorul RRA, Andrei Șerban./rpatulea/ilapadat

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (3 septembrie)