Guvernul a convocat o celulă de criză după suspendarea zborurilor Blue Air

Guvernul a convocat în această seară o celulă de criză pentru urgentarea soluționării situației românilor afectați de suspendarea tuturor zborurilor de către compania Blue Air, a precizat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

Dan Cărbunaru: Premierul a dispus ca prioritară să fie aducerea în țară a cetățenilor aflați pe aeroporturi care se află în afara granițelor. În acest sens, românii își pot anunța prezența și pot solicita sprijin la secțiile consulare de la ambasadele noastre din ţările respective. Totodată, pot să vă anunț că în această seară a fost activat un număr unic al call-center-ului gestionat de Ministerul Afacerilor Externe. Este 0 0 4 0 7 5 1 0 8 4 5 3 7. După ce vor fi centralizate datele cetățenilor români care se află în aeroporturi din afara țării, aeronavele TAROM vor fi pregătite să efectueze zborurile necesare pentru ca românii de peste graniță să ajungă acasă în siguranță.

Realizator: Sunt afectați 3.000 de pasageri, în condițiile în care Blue Air și-a suspendat toate cursele interne și externe până luni, 12 septembrie. Decizia a venit, susține compania, după ce Ministerul Mediului i-a blocat toate conturile. Ministrul Tanczos Barna a spus că acest fapt nu justifică în niciun fel oprirea zborurilor.

Între timp, purtătorul de cuvânt al Aeroportului Otopeni, Valentin Iordache, a precizat că şapte curse interne și externe ale Blue Air au fost anulate în această după-amiază doar pe Aeroportul „Henri Coandă”, peste 1.000 de oameni fiind afectați. Și pe alte aeroporturi din România a fost aceeași situație; la Iași, de pildă, 100 de persoane care ar fi trebuit să ajungă la Londra au fost anunțate că li s-a anulat cursa./schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 6 septembrie