Letonia, Lituania și Estonia au ajuns la un acord privind restricționarea accesului cetătenilor ruși pe teritoriul ţărilor baltice

Letonia, Lituania și Estonia au convenit să restricționeze circulația cetățenilor ruși prin granițele lor terestre cu Rusia și cu Belarus, a declarat ministrul de externe leton, Edgars Rinkēvičs, pe Twitter.
Edgars Rinkēvičs a menționat că guvernele statelor baltice vor anunța introducerea de noi restricții în acest sens, în zilele următoare. ”Deciziile vor fi luate de guvernele naționale în conformitate cu procedurile naționale și vor intra în vigoare în același timp în toate cele trei ţări baltice”, a mai spus Edgars Rinkēvičs. Potrivit ministrului, se vor face unele excepții pentru diplomați, șoferii de camioane, precum și pentru cetățenii care intră pe teritoriul statelor baltice din motive umanitare și familiale. Pe 2 septembrie, ministrul eston al apărării, Hanno Pevkur, a anunțat că țara sa, împreună cu Letonia și Lituania, intenționează să își consolideze apărarea pe uscat, în aer și pe mare, ca răspuns la acțiunile armatei ruse în Ucraina. Anterior, Agenţia de presă Bloomberg a anunţat despre intenția Letoniei, Lituaniei, Estoniei, Poloniei și Finlandei de a le interzice cetățenilor ruși de a le traversa granițele lor terestre.

(www.gazeta.ru – 7 septembrie)/vdraguta/ilapadat