RFI: Blue Air suspendă toate cursele programate cu plecare din România. Compania are conturile blocate

Compania aeriană low-cost Blue Air suspendă, până luni, toate cursele programate cu plecare din România, având conturile blocate, transmite profit.ro. Compania susține că, din cauza unei situații neprevăzute constând în poprirea tuturor conturilor de către Ministerul Mediului, se află în imposibilitatea achitării costurilor curente, necesare pentru operarea zborurilor zilnice, motiv pentru care se vede obligată să sisteze toate zborurile programate a pleca de pe aeroporturile din România.

Compania Blue Air dă vina pe ANPC, pentru situația creată. „Din păcate, această blocare a tuturor conturilor bancare ale Blue Air a venit la scurt timp după declarațiile publice și instigările directe de „nu mai cumpăra bilete Blue Air” propagate în spațiul public de către un reprezentant cu rang înalt al Statului Român, respectiv Președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC)”, potrivit companiei. Declarațiile președintelui ANPC ar fi dus la „distrugerea semnificativă a încrederii pasagerilor în Blue Air, generând pierderi de peste 5 milioane de euro, prin reducerea volumului de vânzări bilete; –  Creșterea presiunii din partea furnizorilor cheie ai societății Blue Air Aviation S.A. de a achita sumele necesare operării zilnice în avans”, mai transmite compania, potrivit profit.ro.

Toate zborurile planificate din afara României către orice aeroport din România, astăzi 6 septembrie 2022, vor fi operate conform orarului publicat.

Blue Air a primit recent o amendă de 2 milioane de euro de la ANPC, care a precizat atunci că, în decurs de un an, compania a anulat 11.289 de zboruri, acestora corespunzându-le 178.405 rezervări, pentru care au fost efectuate plăți în valoare totală de peste 66 de milioane de lei, de către pasageri din 20 de state membre ale Uniunii Europene.

Conform ANPC, au fost primite 924 de reclamații din mai multe state referitoare la Blue Air, amenda primită acum fiind cea mai mare dată de ANPC.

https://www.rfi.ro/social-148575-blue-air-suspenda-toate-cursele-programate-cu-plecare-din-romania-compania-are

Autor Mirela Dădăcuș

RADIO FRANCE INTERNATIONALE – 6 septembrie