Lansare Endodyssey – primul film documentar despre endometrioza din Romania

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Dragi colaboratori media,

 

Așteptarea a luat sfârșit! Asociația Eu și Endometrioza are deosebita bucurie să vă invite în data de 14 octombrie 2022, la premiera Endodyssey – primul film documentar despre endometrioză din România! Lansarea va avea loc la Cinema Muzeul Țăranului din București, începând cu ora 20.15.

Ne-am pregătit prima dată în 2020. Pandemia ne-a anulat planurile de lansare. Am încercat în martie 2022. A început războiul… A treia oară va fi apoteotic!

Am pus laolaltă poveștile de viață ale pacientelor cu endometrioză, dificultățile prin care au trecut, am urmărit parcursul lor de la anii de agonie, până la diagnostic și tratament, am surprins panica, speranța, încrederea și bucuria, am intervievat medici, am adus aproape nutriționiști, am pășit în infern pentru a reveni apoi pe pământ cu încredere și speranță și, pe toate acestea, vi le oferim într-un documentar de excepție pentru a vă arăta tuturor adevăratul chip al Endometriozei.

Vă invităm, așadar, să pășiți în odiseea vieții alături de endometrioză și să fiți alături de noi într-o incursiune care vă va schimba pentru totdeauna percepția despre Femeie, Feminitate, Putere și Vindecare!

Intrarea la premieră este liberă dar necesită înscriere, în prealabil, în limita locurilor disponibile. Înscrierea se poate face la adresa: endodyssey2022@gmail.com până pe data de 01.10.2022, cu nume, prenumele participanților, adresa de email și număr de telefon. Locul în sală este confirmat numai după ce primiți din partea noastră emailul de confirmare.

Donații pentru susținerea acestui eveniment se pot face în conturile Asociației Eu și Endometrioza:

Cont Lei: RO82BTRLRONCRT0385986401

Cont Euro: RO75BTRLEURCRT0385986403

 

1 din 10 femei din lume suferă de endometrioză. În România peste 500.000 de femei sunt diagnosticate cu endometrioză. 75% din adolescentele ale căror dureri menstruale nu cedează la medicație sunt  diagnosticate cu endometrioză. Tu știi ce este Endometrioza?

Asociația Eu și Endometrioza își dedică eforturile pentru sprijinul pacientelor diagnosticate cu endometrioză și/sau adenomioză și pentru creșterea gradului de conștientizare la nivel național a acestor patologii. Suntem singurul ONG național membru al World Endometriosis Organisations, din anul 2018, în urma implementării proiectelor de conștientizare la nivel național. Susținem conștientizarea endometriozei atât în rândul pacienților cât și în rândul medicilor din România, prin oferirea de informații corecte, complete și utile despre endometrioză.

 

Vă așteptăm cu drag!

“Fă acel lucru pe care crezi că nu-l poți face. Acesta este momentul tău. Revendică-l.” Oprah Winfrey