Casa din Viscri a Regelui Charles al III-lea îşi deschide larg porţile pentru vizitatori

Casa din Viscri a Regelui Charles al III-lea al Marii Britanii îşi deschide larg porţile pentru vizitatori.

Această gospodărie țărănească, de-acum destinație turistică, este construită în jurul anului 1875. “Casa se poate vizita. Oaspeții care ajungeau în Viscri aveau o dilemă crezând că biserica fortificată este casa Prințului. Acuma pot să și viziteze gospodăria simplă pe care Regele Charles o deține în Viscri și care este chiar la intrarea în sat și este o casă tradițională săsească. Comunitatea din Viscri s-a îngrijit și a amenajat-o, astfel încât să poată fi vizitată ca un muzeu”, a precizat managerul destinației de ecoturism Colinele Transilvaniei, Cristina Iliescu.

În timpul vizitei, turiștii se pot relaxa, servind o cafea și câteva produse tradiționale. “Înăuntru, se găsește și o cafenea unde oaspeții pot să deguste un sirop, o cafea și să se odihnească în curte, precum și un mic magazin care reunește produse făcute în zonă sau în apropiere, produse meșteșugărești, gemuri, siropuri, precum și materiale tipărite: colecții de legende, hărți ale zonei, informații despre biodiversitate. Turistul poate avea o experiență cât mai aproape de sufletul Viscriului”, a adăugat Cristina Iliescu.

Gospodăria din judeţul Braşov este deschisă pentru vizitare de marţi până duminică, între orele 10:00 și 19:00. Se plăteşte un bilet la intrare, iar veniturile generate se folosesc pentru proiectele Fundaţiei Regelui şi pentru alte proiecte în Viscri./rcostea/ddaniela

RADIO ROMÂNIA BRAȘOV – 13 septembrie