Târgul de Carte Gaudeamus Radio România – Iași

Ediția a doua ● 21 – 25 septembrie ● Piața Unirii

Caravana Gaudeamus Radio România 2022 se apropie de final. Municipiul Iași, cel mai puternic centru cultural și universitar din Moldova, va găzdui în perioada 21 – 25 septembrie cea de a șaptea ediție a Târgului de Carte Gaudeamus Radio România din acest an. Evenimentul, organizat de Radio România, prin Echipa Gaudeamus și Radio România Iași, cu sprijinul Primăriei Municipiului Iași, se va desfășura în incinta unui ansamblu de pavilioane expoziționale mobile, amplasate în Piața Unirii. Programul de vizitare este zilnic, între orele 10.00 și 20.00.
Președintele de onoare al ediției va fi poetul Cassian Maria Spiridon, președintele Uniunii Scriitorilor din România – Filiala Iași, iar deschiderea oficială va avea loc miercuri, 21 septembrie, la ora 12.00.

Organizat într-un moment de maxim interes pentru carte și produse educaționale – începutul anului școlar pentru elevii din învățământul preuniversitar și perioada de pregătire pentru debutul anului universitar – Gaudeamus Iași va oferi o excelentă oportunitate de selecție și achiziție atât a materialelor necesare în următoarea perioadă, cât și a titlurilor căutate exclusiv pentru plăcerea lecturii.
Oferta ediției include;
cele mai recente apariții editoriale, publicate de peste 30 dintre cele mai cunoscute edituri din țară, prezentate în cadrul a 24 de standuri;
o bogată selecție de carte în limbi de circulație internațională, atât materiale educaționale pentru predarea și învățarea limbilor străine, cât și beletristică;
– o gamă largă de jocuri și alte materiale educaționale;
o suită de lansări și prezentări de carte, programate cu precădere în a doua parte a evenimentului.

Pentru pasionații de lectură care nu vor putea ajunge la evenimentul derulat în format fizic, website-ul www.gaudeamus.ro va aduce un strop din atmosfera inegalabilă a Târgului de Carte Gaudeamus prin intermediul standurilor virtuale ale tuturor participanților, pe care le va găzdui în intervalul 21 – 25 septembrie, dar mai cu seamă prin evenimentele transmise live din Piața Unirii.
Ediția Iași a Târgului de Carte Gaudeamus Radio România a fost inaugurată în septembrie 2019; după o pauză de doi ani, evenimentul este reluat în acest an, cu sprijinul câtorva dintre cele mai importante instituții care activează pe plan local, cu scopul declarat de a transforma târgul într-un reper al peisajului cultural ieșean.