Târgul de Carte Gaudeamus Radio România – Iaşi Ediţia a doua  21 – 25 septembrie  – Piaţa Unirii

Caravana Gaudeamus Radio România 2022 se apropie de final. Municipiul Iaşi, cel mai puternic centru cultural şi universitar din Moldova, va găzdui în perioada 21 – 25 septembrie cea de a şaptea ediţie a Târgului de Carte Gaudeamus Radio România din acest an. Evenimentul, organizat de Radio România, prin Echipa Gaudeamus şi Radio România Iaşi, cu sprijinul Primăriei Municipiului Iaşi, se va desfăşura în incinta unui ansamblu de pavilioane expoziţionale mobile, amplasate în Piaţa Unirii. Programul de vizitare este zilnic, între orele 10:00 şi 20:00. Preşedintele de onoare al ediţiei va fi poetul Cassian Maria Spiridon, preşedintele Uniunii Scriitorilor din România – Filiala Iaşi, iar deschiderea oficială va avea loc miercuri, 21 septembrie, la ora 12:00.

Organizat într-un moment de maxim interes pentru carte şi produse educaţionale – începutul anului şcolar pentru elevii din învăţământul preuniversitar şi perioada de pregătire pentru debutul anului universitar – Gaudeamus Iaşi va oferi o excelentă oportunitate de selecţie şi achiziţie atât a materialelor necesare în următoarea perioadă, cât şi a titlurilor căutate exclusiv pentru plăcerea lecturii.

Oferta ediţiei include:

– cele mai recente apariţii editoriale, publicate de peste 30 dintre cele mai cunoscute edituri din ţară, prezentate în cadrul a 24 de standuri;

– o bogată selecţie de carte în limbi de circulaţie internaţională, atât materiale educaţionale pentru predarea şi învăţarea limbilor străine, cât şi beletristică;

– o gamă largă de jocuri şi alte materiale educaţionale;

– o suită de lansări şi prezentări de carte, programate cu precădere în a doua parte a evenimentului.

Pentru pasionaţii de lectură care nu vor putea ajunge la evenimentul derulat în format fizic, website-ul www.gaudeamus.ro va aduce un strop din atmosfera inegalabilă a Târgului de Carte Gaudeamus prin intermediul standurilor virtuale ale tuturor participanţilor, pe care le va găzdui în intervalul 21 – 25 septembrie, dar mai cu seamă prin evenimentele transmise live din Piaţa Unirii.

Ediţia Iaşi a Târgului de Carte Gaudeamus Radio România a fost inaugurată în septembrie 2019. După o pauză de doi ani, evenimentul este reluat în acest an, cu sprijinul câtorva dintre cele mai importante instituţii care activează pe plan local, cu scopul declarat de a transforma târgul într-un reper al peisajului cultural ieşean. Eveniment organizat de Radio România, prin Echipa Gaudeamus şi Radio România Iaşi Parteneri: Muzeul Naţional al Literaturii Române Iaşi, Agenţia de Presă Rador.

Persoană de contact: Connie Chifor (cornelia.chifor@radioromania.ro, 0745 109 649).

RADOR – 19 septembrie