Partidele din coaliția de guvernare au convenit să prelungească subvenționarea prețului la pompă al carburanților până la sfârșitul anului

Partidele din coaliția de guvernare au convenit să prelungească subvenționarea prețului la pompă al carburanților până la sfârșitul anului – a anunțat liderul PSD, Marcel Ciolacu.

El a făcut precizarea în contextul în care actuala reglementare, prin care statul subvenționează cu 50 de bani litrul de benzină sau de motorină, urmează să expire la sfârșitul acestei luni. În ceea ce privește domeniile de activitate care vor beneficia de plafonarea prețurilor la energie în baza ordonanței aflate pe rolul Senatului, Marcel Ciolacu a declarat că vor fi incluși și producătorii de medicamente generice.

Marcel Ciolacu: Deja am convenit modificări pentru instituțiile de cult, pentru serviciile publice, respectiv companiile de apă, dar și pentru companiile de transport, și, ținând cont că fabricile de medicamente generice au un preț plafonat la medicamente, dacă nu intervenim, în acel moment acele medicamente dispar de pe piața din România.

Realizator: Raportul final asupra ordonanței de urgență care vizează plafonarea prețurilor la energie va fi dat săptămâna viitoare în comisiile de specialitate ale Senatului, ca prima cameră sesizată, a precizat liderul social-democrat./schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 20 septembrie