Rezultatele campaniei de donare sânge organizate de Ambasadă și CG Madrid cu sprijinul Crucii Roșii spaniole

69 de vieți vor putea fi salvate ca urmare a efortului comun întreprins de Ambasada României, Oficiul consular de la Madrid și românii din Spania în cadrul campaniei de donare sânge organizată la 20 septembrie, la sediul Consulatului General, cu sprijinul Crucii Roșii. Comunitatea românească a dovedit un sens profund de responsabilitate și umanitate, iar inițiativa Ambasadei României și a CG Madrid a fost apreciată în termeni superlativi de reprezentanții Crucii Roșii spaniole.

„Donarea de sânge nu este un gest mărunt, fiecare picătură de sânge donată constituie un strop de speranță. În momentul donării, am avut sentimentul împlinirii umane de a contribui la salvarea a cel puțin o viață, de a face ca cineva, fie copil sau adult, să poată fi îmbrățișat din nou de către cei dragi. Dacă dorim ca lumea să se schimbe în bine, avem nevoie de modele care să facă binele, nu de lași care se ocupă cu intriga și diversiunea. Puterea exemplului oferit de diplomații români și de comunitatea românească din Spania face ca împlinirea binelui să fie posibilă.

Alături de colegii mei de la Ambasadă și Consulatul General, am dorit și noi să participăm la această campanie, de o manieră voluntară, conștienți fiind că, prin promovarea unui spirit de echipă, împreună cu cetățenii români de pe plan local putem să contribuim la întărirea fibrei comunității, la crearea unei comunități mai unite, mai solidare, mai sensibilă la nevoile celuilalt”, a declarat ambasadorul României George Bologan.

RADOR – 21 septembrie