Medalia „Consolidarea Frăţiei de Arme”, conferită șefului Statului Major al Apărării

Pe timpul vizitei oficiale în Republica Moldova, șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, a primit din partea ministrului moldovean al Apărării, Anatolie Nosatîi, Medalia „Consolidarea Frăţiei de Arme” a Armatei Naționale.

Generalul Daniel Petrescu a mulțumit pentru această onoare, afirmând, totodată, că distincția reprezentă un simbol al parteneriatului clădit cu efort de militarii români și cei din Republica Moldova pe terenurile de instrucție și în cadru instituțional.

Medalia „Consolidarea Frăţiei de Arme” este una dintre distincțiile militare ale Armatei Naționale a Republicii Moldova care se poate acorda și cetățenilor străini, fiind conferită, printre alte, pentru promovarea păcii şi a democraţiei în lume, pentru dezvoltarea relaţiilor de colaborare şi prietenie cu partenerii Armatei Naționale a Republicii Moldova.

* * *

În perioada 21-22 septembrie, șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, a efectuat o vizită oficială în Republica Moldova. Programul a inclus întrevederi cu ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi, și comandantul Armatei Naționale, generalul de brigadă Eduard Ohladciuc, respectiv participarea la Ziua Distinșilor Vizitatori a exercițiului multinațional anual „Scutul de foc”.