TASS: Premierul României este îngrijorat de vestea mobilizării în Rusia

Premierul României, Nicolae Ciucă, a spus că priveşte „cu îngrijorare” mesajul președintelui rus, Vladimir Putin, privind mobilizarea parțială în Rusia și organizarea de referendumuri în republicile populare Donețk și Lugansk, precum și în regiunile Zaporojie și Herson.

Această declarație a fost făcută de șeful Cabinetului, miercuri, în timpul ședinței de guvern. „Am luat act cu îngrijorare de declarațiile președintelui Putin privind mobilizarea parțială a armatei ruse și desfășurarea ‘…’ de referendumuri în Donbas, Herson și Zaporojie” – a declarat acesta, citat de Agerpres. „Noi menținem o poziție echilibrată și vom continua să analizăm cu calm evoluția situației împreună cu aliații noștri NATO și partenerii UE. Îmi exprim speranța că nu va exista o escaladare în zona de conflict” – a spus premierul român.

Menţionăm că, pe 21 septembrie, Vladimir Putin a semnat un decret privind mobilizarea parțială pe teritoriul țării. În mesajul adresat naţiunii, şeful statului rus a subliniat că linia de contact în zona operațiunii militare speciale „depășește o mie de kilometri”, forțele aliate confruntându-se „nu numai cu formațiuni neonaziste, ci de fapt cu întreaga mașinărie militară a Occidentului colectiv”, care amenință însăși existența Federației Ruse./ssirbu/rlambru

https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/15820367

www.tass.ru – 21 septembrie