Preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit cu membri ai comunităţii româneşti de pe Coasta de Vest a Statelor Unite ale Americii

În continuarea deplasării sale în Statele Unite, preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit cu membri ai comunităţii româneşti de pe Coasta de Vest a Americii.
Reporter: Oana Bâlă – Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că România este într-o situaţie extrem de complicată din cauza războiului dus de Rusia împotriva Ucrainei. Însă, pe de altă parte, autorităţile se implică şi există creştere economică. Şeful statului le-a mai spus reprezentanţilor comunităţii româneşti de pe Coasta de Vest a Statelor Unite ale Americii că România a făcut eforturi pentru a facilita exportul de cereale din Ucraina şi pentru a asigura tranzitul refugiaţilor.
Klaus Iohannis: Este îmbucurător că, împreună cu Guvernul, am reuşit să menţinem preţurile la un nivel rezonabil şi în acelaşi timp putem să garantăm românilor din ţară că la iarnă nu vor trebui să stea nici în frig, nici în întuneric, cu toate că situaţia este complicată. Avem o situaţie care, pe de-o parte este plină de dificultăţi, pe de altă parte este plină de oportunităţi şi doar ingeniozitatea, şi inventivitatea şi hărnicia românilor face ca în toate aceste crize să avem totuşi, surprinzător, o creştere economică şi, în mod nesurprinzător, această inovativitate, ingeniozitate şi hărnicie face ca şi dumneavoastră să o duceţi bine aici.
Reporter: Preşedintele României a amintit şi de dezvoltarea Parteneriatului strategic cu Statele Unite ale Americii şi a adăugat că sunt foarte multe firme americane care activează în ţara noastră, însă puţine firme româneşti care îşi desfăşoară activitatea peste ocean./ilixandru/dstanesc

RRA – 23 septembrie