„Săptămâna europeană a sportului în România”

„Radiojurnal” – Realizator: Mihaela Enache – Opt zile, peste 1.400 de activităţi în 280 de localităţi din țară. Sunt cifrele de la care a pornit în România evenimentul „Săptămâna europeană a sportului”, o inițiativă a Comisiei Europene menită să promoveze activitatea fizică sub motto-ul ”be active”. Obiectivul principal este ca europenii să conștientizeze importanța unui stil de viață activ, oferindu-le prilejul de a începe să facă sport chiar în aceste zile. Mai mulți campioni români în diferite sporturi sunt ambasadori ai evenimentului la ediția din acest an, care a început astăzi. Fostul gimnast Marian Drăgulescu a folosit o comparație inedită pentru a-i stimula pe oameni să facă sport:
Marian Drăgulescu: Hai să ne gândim că corpul nostru este ca o mașină pe care dacă o uiţi în garaj şi n-o foloseşti, rugineşte. Hai să nu lăsăm vorbele noastre să ruginească! Sportul înseamnă sănătate, educație, avem nevoie de așa ceva pentru copiii noștri și nu numai pentru copii, avem nevoie de sport în viața noastră și pentru noi, adulții.
Realizator: 62% dintre români afirmă că nu fac niciodată exerciții fizice sau sport, iar România figurează cu cel mai scăzut procent din Uniune în privința persoanelor care spun că fac mișcare regulat, conform ultimului sondaj Eurobarometru publicat în această săptămână. Este unul dintre argumentele care susțin necesitatea unui astfel de eveniment, spune coordonatoarea „Săptămânii europene a sportului în România”, Anca Ionescu:
Anca Ionescu: Statisticile nu arată deloc îmbucurător. Doar 6% dintre români practică sport într-un mod organizat. Cu ajutorul „Săptămânii europene a sportului” dorim să schimbăm acest context la nivel național și european și zic eu obiectivele pe care ni le-am setat în acest proiect, și anume să avem cel puțin o sută de mii de participanți pe an în „Săptămâna europeană a sportului” să se atingă și iată că platforma „România be active” ne arată că deja proiectul este un succes.
Realizator: Toate evenimentele sportive organizate până pe 30 septembrie în România sunt detaliate pe platforma online romaniabeactive.ro, transmite reporterul RRA, Alex Avram./lcoman/ilapadat

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (23 septembrie)