Majorarea salariilor pentru primari nu este oportună în acest moment (Nicușor Dan)

Realizator: Cristina Grecu – Majorarea salariilor pentru primari nu este oportună în acest moment, spune primarul general al capitalei, Nicușor Dan, după ce Camera Deputaților, în calitate de for decizional, a aprobat ieri creșterea salariilor pentru administrația locală primari, viceprimari și președinți ai consiliilor județene. Edilul șef a mai explicat însă că salariile unor directori de departamente nu pot depăși câștigul viceprimarului și, din acest motiv, specialiștii pleacă în zona privată, unde câștigă de două-trei ori mai bine.
Nicușor Dan: Eu consider că nu e oportun pentru acest moment. Pe de altă parte, însă avem o problemă în administrația publică locală. Legea salarizării unitare corelează sau, mai precis, limitează salariile pe care le pot avea diferite tipuri de funcționari cu salariul viceprimarului. Pe pozițiile de execuție, salariile din interiorul autorităților locale sunt mai bune decât cele din privat și poate nemeritat mai bune. În ceea ce privește salariile pozițiilor de directori, ele sunt mult mai mici decât în piață.
Realizator: Indemnizațiile din administrația publică se stabilesc pe baza unor coeficienți, în funcție de numărul locuitorilor din fiecare oraș sau comună, precizează redactorul RRA, Alexandru Lancuzov./mcimpoaca/ilapadat

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 28 septembrie)