Primăria Sectorului 3 aplică un nou regulament pentru parcările de reşedinţă

În Bucureşti, Primăria Sectorului 3 aplică de astăzi un nou regulament pentru parcările de reşedinţă. Astfel, şoferii care au închiriat un astfel de loc trebuie să-şi actualizeze datele până la sfârşitul anului, iar pentru apartamentele cu cel puţin două camere se va permite închirierea şi unui al doilea loc de parcare. Are mai multe detalii reporterul RRA Alexandru Lancuzov:
Reporter: Proprietarii auto din sectorul 3 care dețin un loc de parcare de reședință atribuit înainte de 2021 trebuie să actualizeze datele în sistemul informatic până la sfârșitul anului, operațiune care se poate face atât la sediul primăriei, cât și online, pentru a evita cozile. O altă schimbare importantă prevede posibilitatea atribuirii unui al doilea loc de parcare de reședință pentru apartamentele cu cel puțin două camere, iar pentru noile locuri care vor fi trasate și închiriate, Primăria a stabilit un procent de 30% pentru locuri de parcare de reședință la liber, fără rezervare 24 de ore din 24, ci pe principiul primului șofer care ocupă respectivul loc. Primarul sectorului 3, Robert Negoiță:
Robert Negoiță: Tot ce înseamnă parcări în sectorul 3 sunt digitale. Procedura de atribuire este cât se poate de transparentă. Ce modificări avem în nou regulament? Încercăm să modernizăm acel loc dedicat, omul și locul. Ne-am propus ca primă etapă să ne ducem cu procentul de 30% cu locuri alocate. Nu vor mai fi cu loc dedicat.
Reporter: În sectorul 3 sectorul al Capitalei sunt amenajate aproximativ 80.000 de locuri de parcare de reședință./apostelnicu/dsirbu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI , 30 septembrie