În Ucraina, regulile pentru plecarea bărbaților în străinătate au fost actualizate: ce categorii sunt afectate de modificări

Modificările privind trecerea frontierei vizează în principal procedura de trecere a frontierei a persoanelor cu probleme de sănătate și a celor care le însoțesc.

Potrivit site-ului Serviciului de Frontieră de Stat al Ucrainei, în conformitate cu modificările, cetățenii de sex masculin din Ucraina cu vârsta cuprinsă între 18 și 60 de ani care sunt persoane însoțitoare nu mai sunt limitate în numărul de deplasări peste graniță  pentru a părăsi Ucraina. De remarcat că anterior era permis doar o singură dată în perioada legii marțiale. Acești bărbați pot pleca acum în străinătate pentru a vizita persoane cu dizabilități, persoane care au nevoie de îngrijire constantă, copii cu dizabilități sau boli constatate   pe care le îngrijesc, dacă persoanele menționate (copiii) sunt în registrul consular.

La Serviciul Frobnntierei de Stat  se subliniază, că bărbații care sunt supuși conscripției în timpul mobilizării trebuie să se întoarcă din străinătate nu mai târziu  decât  persoanele pe care le însoțeau.

„Decretul reglementează în mod clar categoriile de persoane și documentele care sunt necesare pentru trecerea frontierei. Merită subliniat faptul că pentru diferite categorii de persoane sunt definite diferite documente care confirmă gradul de rudenie sau dacă e reală  îngrijirea declarată. Pentru a evita refuzul unui permis, recomandăm persoanelor care intenționează să treacă granița, înainte de sosirea la punctele de control, să se familiarizeze temeinic cu cerințele Regulilor de trecere a frontierei și să aibă toate documentele necesare”, se arată în mesaj.