Ligia Deca este noul ministru al educației

Radiojurnal – Realizator: Laurenţiu Văduva – Ligia Deca este noul ministru al educației. Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de numire. Ligia Deca are un doctorat în științe politice și a publicat numeroase articole și studii în domeniul politicilor educaționale, iar în calitate de consilier prezidențial, funcție pe care a avut-o până astăzi, a fost implicată direct în elaborarea proiectului „România educată”. Aplicarea acestuia va fi prioritatea mandatului său, după cum a precizat la momentul nominalizării ca ministru din partea PNL.
Ligia Deca: Am contribuit la realizarea proiectului și-mi doresc în continuare să duc la bun sfârșit ceea ce predecesorii mei au început. „România educată” include o diagnoză a problemelor din educație după toți indicatorii de măsurare a performanței, fie că vorbim despre calitate, fie că vorbim despre echitate. Avem nevoie de o reformă profundă, iar viziunea „România educată” asta este. Tocmai de aceea misiunea mea de a pune în operă viziunea „România educată” în cadru legislativ, și nu numai, și în programele și în tot ce înseamnă activitatea ministerului vor încerca să răspundă la problemele învățământului românesc.
Realizator: Ligia Deca preia portofoliul educației la doar câteva zile după ce Sorin Cîmpeanu și-a dat demisia pe fondul acuzațiilor de plagiat. Noul ministru a afirmat astăzi că este nevoie de transparență maximă în tot ceea ce înseamnă lucrările academice realizate cu investiție publică, inclusiv tezele de doctorat./mcimpoaca/ilapadat

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI (3 octombrie)