MENAFN: IGB Contribuie semnificativ la diversificarea aprovizionării cu gaze naturale – Nicolae Ciucă

AzerNews – Interconectorul Grecia-Bulgaria (IGB) contribuie semnificativ la diversificarea aprovizionării cu gaze naturale, a declarat premierul României, Nicolae Ciucă, transmite Trend.

El a vorbit la ceremonia de lansare comercială a Interconectorului Grecia-Bulgaria.

Deși acesta este un moment de sărbătoare pentru dezvoltatorii proiectului și pentru toți beneficiarii acestuia, ar trebui să rămânem realiști și să recunoaștem că diversificarea aprovizionării și a rutelor trebuie accelerată, deoarece Europa trebuie să scape de dependența de combustibilii fosili rusești. Criza energetică resimțită de întreaga Europă ne-a făcut și mai uniți în eforturile noastre de a găsi soluții și de a asigura necesarul pentru această iarnă, precum și pentru viitor, în logica durabilității și protecției mediului”, a spus Ciucă.

El a subliniat că soluțiile dezvoltate în comun și cooperarea regională sunt cheia succesului, deoarece acțiunile individuale nu oferă răspunsuri suficiente în vreme de criză.

Finalizarea Coridorului Vertical este o astfel de soluție, întrucât va facilita tranzitul gazelor către Europa Centrală și de Est și către Balcanii de Vest prin conectarea Coridorului sudic de gaze și BRUA. Acest lucru va oferi acces la resursele de gaze din Marea Caspică, precum și la terminalele GNL din nordul Greciei”, a adăugat premierul României.

https://menafn.com/1104954879/IGB-Contributes-Significantly-To-Diversification-Of-Natural-Gas-Supply-Nicolae-Ciuca

Traducerea: Cristina Zaharia