Lavrov: Nu este esenţial pentru Rusia faptul că Occidentul nu recunoaşte referendumurile care au avut loc

Șeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov, le-a declarat reporterilor că nu este esenţial pentru partea rusă faptul că țările occidentale nu recunosc intrarea în componenţa Federației Ruse a unor noi regiuni, dar, în opinia sa, ar fi mai corect dacă și-ar da seama de noua realitate, relatează Agenţia de presă RIA NOVOSTI.

”Există un număr imens de argumente juridice, inclusiv referirile la Carta ONU, care a consacrat principiul egalității în drepturi și al autodeterminării popoarelor, inclusiv declarația Adunării Generale, care explică în mod cert că toată lumea trebuie să respecte integritatea teritorială a acelor state care au guverne, care recunosc dreptul la autodeterminare și reprezintă întregul popor care trăiește pe teritoriul unei anumite țări”, a adăugat ministrul rus de externe, Serghei Lavrov. Ministrul a subliniat că ”regimurile lui Zelenski și Poroșenko nu au îndeplinit aceste criterii”.

Serghei Lavrov a mai spus că autorităților ucrainene nu le mai este jenă de neonazismul de care dau dovadă, solicitând uciderea rușilor din întreaga lume. Șeful diplomaţiei ruse a mai adăugat că regimul de la Kiev a devenit ostil pentru poporul ucrainean, care nu împărtășește ideologia nazistă a autorităților./vdraguta/schelaru

www.gazeta.ru – 4 octombrie