Ed Sheeran este acuzat de plagiat pentru o melodie de succes (și nu este prima dată)

Cântărețul Ed Sheeran a fost acuzat de plagiat pentru cântecul său de succes „Thinking Out Loud” . Artistul se confruntă cu un proces pentru puțin peste 100 de milioane de dolari pentru că ar fi plagiat piesa „Let’s Get It On” de Marvin Gaye. În plângere se susţine că el „a folosit elemente melodice, armonice, ritmice, instrumentale și dinamice ale cântecului lui Gaye”.
În urmă cu câțiva ani, familia lui Ed Townsend, co-autor al „Let’s Get It On”, l-a acuzat pe Sheeran că a plagiat piesa muzicală, dar cazul a fost respins. Familia co-autorului a vândut o parte din acțiunile lor pentru drepturile asupra piesei către compania Structured Asset Sales, iar această companie a fost cea care a dat în judecată artistul.
Louis Stanton, judecătorul federal din Manhattan, a respins acum verdictul cazului prezentat, iar Sheeran va trebui să fie judecat pentru încălcarea regimului drepturilor de autor.
„Nu există o regulă clară conform căreia combinarea a două elemente neprotejate este insuficient de numeroasă pentru a constitui o lucrare originală”, a spus Stanton. „O lucrare poate avea drepturi de autor chiar dacă este în întregime o compilație de elemente neprotejate”.
Nu este prima dată când cântărețul este acuzat de plagiat, pentru că același lucru i s-a întâmplat și cu piesa „Shape Of You”. (www.cadenaser.es – 4 octombrie)/rcostea