2022. október 6.

A gépjármű-vezetői jogosítvány megszerzésének eljárását módosítaná az RMDSZ

A közszolgálati rádiónak nyilatkozva Benedek Zakariás képviselő elmondta, hogy a közelmúltban benyújtott törvénytervezet értelmében a jogosítvány megszerzéséért fenntartott gyakorlati vizsga során a gépkocsiban a közlekedési rendőr mellett jelen lenne egy polgári vizsgáztató és a vizsgázó oktatója is. Az elméleti vizsga formája azonban az új szabályozás bevezetése után sem változna. A honatya szerint ez a módosítás javítaná a vizsga színvonalát.

A törvénytervezet értelmében a polgári vizsgáztatóknak legalább három éve jogosítvánnyal kell rendelkezniük. Feltétel továbbá az is, hogy a vizsgát megelőző három évben a polgári vizsgáztatók jogosítványait nem vonták be és nem érvénytelenítették azokat, ugyanakkor pedig nem dolgoznak gépkocsi-vezető oktatóként. (Radio România Actualităţi)

Nőtt az alapkamat

Az áremelkedések mérséklését reméli a Román Nemzeti Bank (BNR) az alapkamat 0,75 százalékos emelésétől. Hasonló intézkedést a világ számos országában bevezettek már az utóbbi hónapokban, a Nemzetközi Valuta Alap (IMF) pedig a tartós infláció megfékezése feltételének tekinti a kamatemelést.

Az alapkamat 5,5 százalékról 6,25 százalékra emelkedett, annak ellenére, hogy a piac ennél kisebb – 0,5 százalékos – emelkedésre számított. Adrian Codirlaşu, a CFA Society Romania nevű pénzügyi elemző központ alelnöke a közszolgálati rádiónak elmondta, hogy az intézkedés nyomán arra számít, hogy a jövőben a bankközi kamatok is növekedni fognak.

A jegybank szakemberei elmondták, hogy a jelenlegi becslések szerint az infláció az év végén is folytatja emelkedő tendenciáját, azonban annak üteme érezhetően mérséklődni fog. Ennek oka az energiahordozók árának további emelkedése olyan körülmények között, amikor Ukrajnában elhúzódó háborúra kell számítani és a mezőgazdaság egész Európában egy aszályos évet zárt. (Radio România Actualităţi)

Befagyasztották a tűzifa árát

Erről a tegnapi kormányülésen döntött a kabinet. Az intézkedésre azért volt szükség, mert a földgáz és a villanyáram árának elszabadulása nyomán a kereskedők mesterségesen felverték a fa árát is – áll a határozat indoklásában. A tűzifa ára az év végéig nem lehet magasabb, mint köbméterenként 400 lej, míg a brikett maximált ára tonnánként 1500, a faforgácsé pedig 2000 lej lehet. A fenti árak mindegyike tartalmazza a hozzáadott értékadót is.

Ugyancsak a kormányülés döntött arról, hogy Moldova Köztársaság részére a téli hónapokra ingyenesen 130 köbméter tűzifát utal ki a kabinet. Egyidejűleg elfogadták a 2030-ig érvényes országos erdészeti stratégiát is, amelynek célja az erdők fokozott védelme.

Egy másik elfogadott jogszabály értelmében létrehozzák Romániában a Beruházási és Fejlesztési Bankot. Ennek célja a hazai vállalkozások támogatása. A pénzintézet az önkormányzatok hatáskörébe tartozó kis- és nagyberuházásokat hivatott finanszírozni, valamint azokat a projekteket, amelyeknek célja a termelést szolgáló gazdasági tevékenységekre való áttérés. (RADOR Hírügynökség)

Jövőre ismét drágulhatnak a vonatjegyek

Amennyiben az infláció meredeken emelkedik, a Román Vasúttársaság személyszállító vállalata (CFR Călători) 2023-tól valószínűleg kénytelen lesz emelni az utazási jegyek árát, de ez attól is függ, hogy a vállalat milyen mértékű állami támogatást kap a következő éves költségvetésben – jelentette ki a vállalat vezérigazgatója a képviselőház szakbizottságában kedden lezajlott meghallgatása után.

Traian Preoteasa rámutatott: a törvény értelmében az áremeléseket az inflációs ráta határozza meg, és a mutató az előrejelzések szerint év végére elérheti a 20%-ot. Az áremelés a jövő évi költségvetésben szereplő állami támogatás szintjétől is függ, tette hozzá.

Azt is elmondta, hogy év végén a vállalatnak nem lesznek adósságai, viszont a becslések szerint 600 millió lejes vesztesége lesz az áram és az üzemanyag drágulása miatt. Míg tavaly havi 16 millió lejes villanyszámlája volt a vállalatnak, idén augusztusban már 42 millió lejre rúgott a számlán lévő összeg.

A CFR Călători igazgatója azt is elmondta, hogy jövő évben hatályba fog lépni a vasutasok jogállásáról szóló törvény, amelynek nyomán nőni fognak a bérek. Nyomatékosította azonban, hogy a jogszabály nem 2023. január elsején lép érvénybe, hanem csak július elsején, amikor a jelenlegi kollektív munkaszerződés lejár. (Bukaresti Rádió)

Székely Ervin