Ajutorul umanitar al Franţei pentru Ucraina ajunge la hub-ul de la Suceava

Cele peste o mie de tone de bunuri donate de Franţa Ucrainei vor începe să ajungă la hub-ul european de la Suceava sâmbătă noaptea.

O ceremonie de predare a primelor donaţii, la care vor participa ambasadoarea Franţei în România, Laurence Auer, ambasadorul Ucrainei în România, Ihor Prokopchuk, şi Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat,  va avea loc, duminică, 9 octombrie,  de la ora 10.00, la hub-ul sucevean.

15 vehicule de pompieri și salvare vor fi aduse de către circa 40 de militari ai securității civile franceze. Restul de materiale vor ajunge în zilele următoare la hub-ul european.

Cel mai mare ajutor umanitar al Franţei pentru Ucraina, de peste o mie de tone de bunuri, constând, printre altele, în vehicule de intervenţie, medicamente şi raţii alimentare, a sosit printr-un transport maritim, miercuri, 5octombrie, în portul Constanţa Sud-Agigea.

În cooperare cu ambasadele Franţei din România și din Ucraina, donațiile vor fi distribuite ulterior beneficiarilor ucraineni identificați, printre care Serviciul ucrainean de Urgență, Ministerul ucrainian al Sănătății, dar şi orașele Cernihiv și Harkov, municipiile Odesa și Stryi.

În atenţia jurnaliştilor care doresc să fie prezenţi la faţa locului :

Pentru informaţii suplimentare vă rugăm să  să luați legătura cu departamentul de comunicare al Inspectoratului pentru situații de urgență „Bucovina” – Suceava.

Gabriela Dita

 Chargée de communication

Service de presse de l’Ambassade de France en Roumanie

gabriela.dita@diplomatie.gouv.fr

tel: 021. 303.1020

mob : 0752 318 539

facebook.com/France.Romania

twitter.com/FranceRomania

instagram.com/ambasadafrantei/