Interes crescut în judeţul Giurgiu pentru programul ‘Rabla local’

Interesul românilor pentru programul ‘Rabla local’ este foarte ridicat. Ei pot da la casat orice mașină mai veche de 15 ani, inclusiv pe cele care nu funcționează.

Vor primi în schimb 3.000 de lei pe care îi pot cheltui cum vor. Prima de casare va fi suportată atât din bugetul central, cât și din cel local. În Giurgiu, până la această dată, s-au depus peste 160 de cereri din partea celor interesați să-și caseze mașinile vechi.
Cu mai multe detalii, Marcela Petcu.

Reporter: Cetățenii doritori vin la Primăria Giurgiu să își depună cererile pentru înscriere. Prin acest program, Ministerul Mediului speră să caseze peste 20.000 de autovehicule cu un buget de 50 de milioane de lei.

Prima de casare va fi de 3.000 de lei pentru cetățenii care doresc să își caseze mașinile, iar 80% din buget va fi suportat de către minister, prin Fondul pentru mediu, iar 20% de către autoritatea publică locală. Programul ‘Rabla local’ vine în contextul în care România are obligația să caseze până în anul 2026 nu mai puțin de 250.000 de autovehicule mai vechi de 15 ani./lalexandrescu/csimion

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 9 octombrie