Parlamentul are în dezbatere noile legi ale justiţiei şi Ordonanţa privnd plafonarea şi compensarea preţurilor la energie

Parlamentul are în dezbatere, săptămâna aceasta, noile legi ale justiţiei şi Ordonanţa privind plafonarea şi compensarea preţurilor la energie. Cu detalii, Alina Stănuţă:

Reporter: Comisia parlamentară specială pentru legile justiției va continua dezbaterea celor trei proiecte din domeniu, care au primit deja votul în Camera Deputaților.

Ordonanța de urgență a Guvernului, care plafonează și compensează prețurile la energie și gaze naturale ar putea intra în dezbaterea comisiilor de specialitate din Camera Deputaților. După ce a trecut de Senat, cu anumite modificări, acum, documentul se află la Camera Deputaților, for decizional. Documentul ar mai putea aștepta până să primească votul final, deoarece parlamentarii urmează să ia în calcul și poziția Comisiei Europene în ceea ce privește propunerea de plafonare a prețului la gazele naturale.

Pe de altă parte, tot la Camera Deputaților, marți, va fi dezbătută și votată moțiunea simplă depusă de USR și Forța Dreptei împotriva ministrului de Interne, Lucian Bode. Parlamentarii celor două formațiuni îl acuză pe acesta că ar fi favorizat câștigătorul unei licitații pentru achiziția de automobile destinate Poliției Române./bcodreanu/gpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 10 octombrie