Explozii au loc din nou în toată Ucraina, invadatorii ruşi continuă să lanseze rachete

Marţi, 11 octombrie, trupele ruse lansează din nou atacuri cu rachete asupra Ucrainei. În multe zone ale țării se aud explozii, relatează Agenţia de presă RBC-Ucraina, cu referire la canalele de pe Telegram.
Trupele ruse au lansat deja zeci de rachete în Ucraina, iar noi lansări au loc în continuare. Potrivit Forțelor Aeriene Ucrainene, atacurile ruseşti au început, marţi, în jurul orei 7:00, fiind lansate din zona Mării Caspice. Invadatorii folosesc rachete Kh-101 și Kh-555.
Regiunea Odesa: una dintre primele explozii s-a produs în regiunea Odesa. Potrivit martorilor oculari, după impactul rachetei cu solul, spre cer a început să urce un nor de fum negru și dens. Şeful Administraţiei militare de stat regionale Mikolaiv, Vitali Kim, a scris pe Telegram că apărarea antiaeriană ucraineană a funcţionat de nota zece în regiunile Odesa și Mikolaiv şi a respins cu succes atacurile rușilor. Potrivit șefului Administrației militare de stat a regiunii Odesa, Maksim Marcenko, unitățile de apărare antiaeriană din regiunea Odesa au distrus trei rachete, potrivit unor date actualizate la ora 11:47.
Regiunea Hmelnițki: producerea unor explozii în regiune a fost anunţată de șeful Administraţiei militare de stat regionale Hmelnițki, Serhi Hamali. Potrivit acestuia, apărarea antiaeriană funcţionează deasupra regiunii Hmelnițki. Potrivit șefului Administraţiei militare de stat regionale Hmelnițki, o dronă kamikaze iraniană Shahed-136 a fost doborâtă deasupra regiunii.
Regiunea Kiev: în regiune, potrivit șefului Administraţiei militare de stat regionale Kiev, Oleksi Kuleba, două rachete au fost deja doborâte, dar amenințarea cu noi atacuri se menţine în continuare. Potrivit datelor actualizate la ora 12:27, una dintre rachete a fost doborâtă în districtul Vişhorodsk, lângă comunitatea Pirnovska. Nu au existat victime sau pagube, în urma exploziei. Fragmentele rachetei doborâte au căzut în apă.
Regiunea Krivi Rih: Oleksandr Vilkul, șeful Administraţiei militare de stat regionale Krivi Rih, relatează că trupele ruse au lansat zece rachete din Marea Caspică și alte zece de la Saratov. Locuitorii din regiune sunt rugați să rămână în adăposturi. Potrivit unor date actualizate la ora 11:11, cetăţenii raportează noi explozii. Apărarea antiaeriană funcționează.
Regiunea Mikolaiv: canalele de Telegram anunţă că în regiune s-au auzit noi explozii. Potrivit datelor preliminare, apărarea antiaeriană funcționează. Șeful Administraţiei militare de stat regionale Mikolaiv, Vitali Kim, relatează că mai multe rachete au fost deja doborâte deasupra regiunii de către apărarea antiaeriană.
Regiunea Dnipropetrovsk: potrivit datelor actualizate la ora 11:20, în regiune sunt semnalate o serie de noi explozii. Un nor de fum dens se ridică deasupra unuia dintre raioane. De asemenea, se menţionează că apărarea antiaeriană funcţionează. Potrivit unor date preliminare, explozii au avut loc în orașul Pavlohrad. Localnicii au semnalat formarea unui nor mare de fum. Potrivit datelor actualizate la ora 12:34, potrivit șefului Administraţiei militare de stat regionale Valentin Reznicenko, comandamentul aerian Vostok a distrus patru rachete rusești deasupra regiunii. Atacurile inamice continuă.
Regiunea Zaporijjia: potrivit datelor actualizate la ora 11:30, şi, potrivit martorilor oculari, în regiune se aud noi explozii. Informații exacte despre activitatea sistemului de apărare antiaeriană sau despre noi atacuri nu există, deocamdată. Potrivit unor date actualizate la ora 12:36, Districtul militar regional Zaporijjia a confirmat informațiile despre funcționarea sistemului de apărare antiaeriană în regiune. Potrivit rapoartelor, o rachetă a fost doborâtă.
Regiunea Vinniţia: potrivit datelor actualizate la ora 11:31, există date despre explozii puternice în regiune. Nu există, deocamdată, informații oficiale de la autoritățile locale.
Regiunea Rivne: potrivit datelor actualizate la ora 11:31, de canalele de Telegram, se raportează că sistemul de apărare antiaeriană funcţionează deasupra regiunii Rivne. Șeful Administraţiei militare de stat regionale Rivne, Vitali Koval, confirmă activitatea sistemului de apărare antiaeriană în regiune. „Apărarea antiaeriană a regiunii Rivne este cea mai bună, a doborât o țintă ostilă în regiunea Rivne”, a scris el.
Regiunea Lviv: date actualizate la ora 12:18 denotă că au avut loc deja două explozii la Lviv. Potrivit șefului Administraţiei militare de stat regionale Lviv, anterior, inamicul a atacat masiv infrastructura energetică din Lviv. Primarul orașului Lviv, Andri Sadovoi a precizat că o parte a orașului a rămas fără electricitate. Potrivit datelor actualizate la ora 12:32, trei explozii s-au produs la două obiective ale infrastructurii energetice din regiunea Lviv, potrivit șefului Administraţiei militare de stat regionale Maksim Koziţki.
Regiunea Kirovohrad: apărarea aeriană funcţionează la granița regiunilor Kirovohrad și Mikolaiv, potrivit șefului administrației militare regionale Andri Raikovici. La o zi după atacurile cu rachete de proporţii, trupele ruse au reluat marţi atacurile asupra Ucrainei./vdraguta/gpodea

(www.rbc.ua – 11 octombrie)