Germania se pregătește să primească un nou val de refugiați din Ucraina

Guvernul german se pregăteşte pentru un nou posibil val de refugiați din Ucraina. Numărul persoanelor care vor fugi de războiul din Ucraina ar putea depăși criza migrației din 2015. Despre ce estimări cu privire la noul val de refugiați din Ucraina fac politicienii germani relatează TRAVEL RBC-Ucraina cu referire la DW. Reem Alabali-Radovan, comisarul Guvernului german responsabil pentru migrație, cere ca Germania să se pregătească pentru un nou flux de ucraineni, care fug de război. Potrivit acesteia, recent fluxul de refugiați ucraineni a scăzut în medie la 150 de sosiri pe zi. Situația se poate schimba, însă, din cauza ‘iernii militare aspre’. În primul rând, afluxul de noi refugiaţi va fi resimțit de Polonia și Cehia. ‘Trebuie să ţinem legătura strânsă cu țările vecine și să fim pregătiți să primim în continuare oameni care fug de război și de marile dificultăți din Ucraina’, a spus oficialul.
Analiștii consideră că fluxul de migrație în Germania, în 2022, va depăși cifrele din 2015, când țara s-a confruntat cu o criză migrațională, din cauza refugiaților din Siria, când numărul sosirilor s-a ridicat la 2,1 milioane de persoane.
În luna octombrie 2022, numărul refugiaților ucraineni în Germania a depășit cifra de un milion. Țara se confruntă deja cu dificultăți în cazarea ucrainenilor nou sosiți, iar autoritățile urmează să discute despre noi oportunități de cazare a refugiaților în regiuni. (www.rbc.ua – 11 octombrie)/vdraguta/atataru